« terug naar vorige pagina

Reisadvies

Gaat u een verre reis maken en vraagt u zich af of u wel de juiste vaccinaties heeft gehad of wat u precies nodig heeft?

Vraag dan of uw huisarts u hierin kan adviseren. Is dit niet het geval dan kunt u terecht bij de GGD in ‘s-Hertogenbosch. Wij raden u aan om 4 tot 6 weken voor vertrek uw reisadvies op te vragen, zodat indien nodig de vaccinaties en medicijnen op tijd geregeld kunnen worden.

GGD Hart van Brabant
0900 – 4636443
Website

Zelfzorgadvies

Wel kunnen we u advies geven over de producten die u nodig heeft op het gebied van zelfzorg; zoals bij muggenbeten, diarree, uitdrogingsverschijnselen, enz.
Meer informatie over beestjes, eten en drinken, vervoer, voorbereiden en medicijnen en goederen mee op reis vindt u via onze themapagina verre reizen en uw gezondheid.

Medicijnpaspoort

Vergeet niet om een actueel medicijnpaspoort mee te nemen. Zo kan een arts of apotheker op de vakantiebestemming zien wat u gebruikt. Het medicijnpaspoort kunnen wij voor u uitdraaien, of u kunt deze zelf uitdraaien door op deze site in te loggen bij MijnGezondheid.Net met uw DigiD met SMS-functie.

Het medicijnpaspoort is handig om bij u te hebben als u medicijnen meeneemt op reis. Hierin staat welke medicijnen u gebruikt en of u overgevoelig bent voor bepaalde medicijnen. Dit is handig als u in het buitenland nieuwe medicijnen nodig heeft of een arts bezoekt. Het medicijnpaspoort is geen reisdocument. Het vervangt dus niet de Schengenverklaring of de Engelstalige medische verklaring.

Gaat u op reis met medicijnen of een middel dat onder de Opiumwet valt, dan moet u afhankelijk van het land hiervoor een Schengenverklaring of de Engelstalige medische verklaring hebben.
Op de website van het Centraal Administratiekantoor (CAK) leest u of u deze nodig heeft en hoe u deze aanvraagt.