« Terug naar vorige pagina

Mijngezondheid.net

Regel uw gezondheidszaken op MijnGezondheid.net

Patiëntenportaal Mijn Gezondheid.net biedt de mogelijkheid om via internet uw gezondheidszaken met de huisartsen en apotheek Het Quadraat gemakkelijk en snel te regelen. Zo kunt u 24 uur per dag uw herhaalmedicatie bestellen, een afspraak maken met uw huisarts of praktijkassistente, een e-consult aanvragen bij uw huisarts of apotheker of een deel van uw dossier inzien.

Ook vindt u op Mijn Gezondheid.net betrouwbare informatie over uw aandoeningen en de medicijnen die u gebruikt.

Wie kan gebruik maken van MijnGezondheid.net?

Als u bent ingeschreven als patiënt bij een van de huisartsen en/of de apotheek, kunt u gebruik maken van deze service. Bent u ouder dan 16 jaar, dan kunt u gebruik maken van Mijn Gezondheid.net.

Wat kan ik allemaal met MijnGezondheid.net?

Huisarts: U kunt in de e-agenda een afspraak plannen voor het spreekuur van uw huisarts of praktijkassistente, een vraag stellen via e-mail consult aan uw huisarts of een van de andere praktijkmedewerkers, sommige lab-uitslagen bekijken en een deel van uw medisch dossier inzien.

U heeft verder toegang tot duidelijke en betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte. Om ook de mogelijkheden van herhaalmedicatie en inzage in uw medicijndossier te benutten moet u ook ingeschreven zijn bij de apotheek Het Quadraat zoals hieronder uitgelegd.

Apotheek:  Wij nodigen u uit via Mijn Gezondheid.net uw herhaalrecepten aan te vragen. Dit is alleen bedoelt voor medicijnen die u eerder heeft gehad en die u voor langere tijd gebruikt. U ziet ook een overzicht van uw medicatie en u kunt een medicatieoverzicht uitdraaien voor op reis. Bovendien kunt u per e-mail consult vragen stellen aan de apotheker en eventuele onjuistheden in uw medicatie-overzicht doorgeven.
Maakt u gebruik van de herhaalservice, dan kunt u op Mijn Gezondheid.net zien, welke medicijnen automatisch voor u herhaald worden.

Is MijnGezondheid.net veilig?

MijnGezondheid.net maakt gebruik van een besloten en beveiligd netwerk op internet. Om in te kunnen loggen heeft u een DigiD met sms-functie en een mobiele telefoon nodig. DigiD is de elektronische legitimatie voor internetdiensten van de overheid (o.a. belastingdienst). De overheid heeft geen inzage in uw gegevens op MijnGezondheid.net. Informatie over DigiD en het aanvragen hiervan vindt u op www.digid.nl.

Aanmelden voor MijnGezondheid.net

Zodra u zich hebt aangemeld op het portaal van Mijn Gezondheid.net krijgt uw huisarts/apotheek hiervan bericht. Wij sturen u dan een bevestiging en zorgen ervoor dat u binnen 5 werkdagen gebruik kunt maken van uw zorgdossier thuis.

De eerste keer dat u thuis inlogt tekent u digitaal het contract voor veilige en betrouwbare uitwisseling van uw gegevens met huisartsenpraktijk en apotheek.
Lees de algemene informatie en voorwaarden goed door voordat u uw (digitale) handtekening zet. Hebt u vragen dan leggen we het u graag uit.

U kunt een samenvatting van uw actuele medicatie in uw dossier bekijken op Mijn Gezondheid.net.