Medicatiebegeleiding

Wanneer u medicijnen van ons krijgt geven wie hier altijd uitleg bij. Geneesmiddelen moeten namelijk op de juiste manier gebruikt worden, anders werken ze niet optimaal of kunnen ze zelfs gevaarlijk zijn. Mocht u na het eerste gesprek in de apotheek toch nog vragen hebben, kom dan gerust nog een keer bij ons langs voor extra uitleg. Uiteraard is het ook mogelijk om telefonisch nog extra uitleg van ons te krijgen. Mocht u graag iets met uw apotheker willen bespreken, dan kunt u dit altijd aangegeven. 

Kortom, medicatiebegeleiding is u voorzien van de nodige informatie over het gebruik van uw medicijn en mogelijke bijwerkingen. Maar ook het beantwoorden van eventuele vragen.

De gegevens over uw medicijngebruik leggen wij vast in uw dossier.

Wat is medicatiebewaking?

Wij controleren bij ieder recept of de dosering juist is en of het voorgeschreven geneesmiddel gebruikt kan worden met eventuele andere geneesmiddelen die u gebruikt.

Soms zullen wij ook moeten overleggen met uw huisarts of specialist over uw medicatie. Door gegevens uit te wisselen kunnen wij dan betere farmaceutische zorg verlenen.

Allergie. Bent u allergisch voor een medicijn, of een bepaalde stof? Meld het ons zodat wij dit kunnen opnemen in uw dossier.

Zwangerschap en medicijnen. Niet alle medicijnen kunnen tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Meld het ons als u zwanger bent of een zwangerschapswens heeft. Als u tijdens de zwangerschap medicijnen gebruikt kunnen wij dan controleren of dit veilig is. Dit geldt ook wanneer u borstvoeding geeft.