« Terug naar vorige pagina

U kunt bij ons terecht voor meer dan alleen goede zorg!

Goede zorg vinden wij belangrijk. Het gaat immers om uw gezondheid.

Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. Daarbij komt de zorg rondom het receptgeneesmiddel natuurlijk op de eerste plaats. Maar ook goede voorlichting en een persoonlijk advies.

De apotheek heeft gratis foldermateriaal over medicijnen, ziekten, vrij verkrijgbare medicijnen en tips bij kleine kwalen.

Vindt u het moeilijk te onthouden wat u wanneer moet gebruiken? Bij uw apotheek kunnen ze een innameschema voor u maken. Daar staat precies op welk medicijn u wanneer moet gebruiken.

Voor informatie over zelfzorgartikelen en medische hulpmiddelen bent u bij ons aan het goede adres.

Ons team is gemotiveerd om u zo goed mogelijk te helpen.

 

Meer informatie

 • Erkend leerbedrijf

  SBB erkend leerbedrijf

  Apotheek Het Quadraat is een SBB erkend leerbedrijf. Daarom voldoen wij wij aan alle voorwaarden om leerlingen van het MBO een volwaardige leerwerkplek te bieden.

  Omdat wij het belangrijk vinden dat mensen een mogelijkheid krijgen tot het volgen van een opleiding en daarbij praktijkervaring op kunnen doen. Daarom heeft apotheek Het Quadraat zich gekwalificeerd als SBB erkend leerbedrijf.

  Daarnaast kunnen leerlingen de leerdoelen behalen die voor de opleiding gesteld zijn. Wij bieden de student een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn of haar opleiding tot apothekersassistent(e).

  Wat doet het SBB?

  SBB is de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

  Studenten krijgen de beste praktijkopleiding met uitzicht op een baan en bedrijven beschikken nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Dat zijn de doelen van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

  Onderwijs en bedrijfsleven maken samen afspraken. Wat moet een MBO’er kennen en kunnen aan het eind van zijn opleiding.

 • Intensieve begeleiding bij patiënten in de laatste levensfase

  Wat is palliatieve zorg?

  Dit is zorg in de laatste levensfase, wanneer er geen zicht is op genezing.

  Wat kan Apotheek Het Quadraat voor u betekenen?

  Apotheek het Quadraat levert specialistische zorg. Dit betekent dat er extra kennis is op het gebied van: wondverzorging, mondverzorging, slikproblemen, drinkvoeding, machtigingen, incontinentie, toedienlijsten, baxterrollen etc. (Herhaal)recepten kunt u via de huisarts of rechtstreeks via de apotheek aanvragen. Indien mogelijk mag u uw (herhaal)recept in de ochtend aanvragen, zodat een eventuele bestelling op tijd de deur uit kan. Bezorging is mogelijk en bij spoedgevallen vrijwel altijd op dezelfde werkdag.

  Wie verlenen palliatieve zorg in Apotheek het Quadraat?

  In de apotheek worden drie mensen als aanspreekpunt aangesteld, de zogenaamde Buddy’s. Daarnaast zal er altijd een apotheker beschikbaar zijn voor vragen en overleg. Vraag direct naar uw contactpersonen, zij kennen uw verhaal en denken met u mee!

  Patiënten in de laatste levensfase kunnen intensief worden begeleid door de apotheek. De buddy’s zijn de contactpersonen voor zowel de patiënt als de familie van de patiënt en zullen op de hoogte zijn van de situatie. Indien gewenst dan zal een buddy elke week contact opnemen met de patiënt om te vragen hoe het gaat.

 • Medicijngebruik monitoren

  Wij monitoren het gebruik van uw medicijnen, dit om uw behandeling zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Wanneer wij zien dat het medicijngebruik afwijkt dan horen wij graag wat de reden is van de afwijking, zodat wij uw medicatiedossier goed op orde kunnen houden.

  Als er problemen zijn met het gebruik dan zoeken wij graag samen met u een oplossing voor het probleem.

 • Medicatie rol leveren

  Vergeet u wel eens uw medicijnen in te nemen? Of bent u het overzicht kwijt wanneer u welk medicijnen moet innemen?
  Dan bieden wij de mogelijkheid om uw (chronische) medicatie in een medicijnrol te leveren. In deze zogenaamde baxterrol zijn de medicijnen in zakjes verpakt. Op elk zakje staat vermeld op welke dag en op welk tijdstip u de medicijnen moeten innemen. De baxterrol word per 2 weken geleverd. Als u op vakantie gaat en u uw medicijnen voor meerdere weken nodig hebt, dan kunnen wij ook een baxterrol voor meerdere weken regelen, indien u dit tijdig aan ons doorgeeft. Hiervoor is toestemming nodig van de arts.

 • Medicatie beoordeling

  Medicatie beoordeling is bedoeld voor cliënten die veel verschillende en/of risicovolle medicijnen gebruiken.
  Samen met u en uw arts wordt geanalyseerd of de medicatie (nog steeds) past bij de huidige richtlijnen en bij u. Hierdoor ontstaat er een extra check op veilig gebruik van uw medicijnen. Zo nodig wordt extra informatie verstrekt over de gebruikte medicijnen.

 • Onderzoek klantentevredenheid

  Omdat wij uw mening erg belangrijk vinden, doen wij mee aan het klanttevredenheidsonderzoek van Qualizorg. Qualizorg is een organisatie die klanten ervaringen van zorgaanbieders meet. Het klanttevredenheidsonderzoek loopt het hele jaar door. Wanneer u wordt uitgenodigd en mee wilt werken, zult u per e-mail worden benaderd om een vragenlijst in te vullen. U krijgt maximaal één keer per jaar een uitnodiging voor de enquête. Deelname duurt ongeveer zes minuten en is anoniem. Naar aanleiding van de resultaten zullen wij extra aandacht besteden aan de punten waarop we minder goed scoren en zo proberen te verbeteren.

 • Zorgverzekeraar; betaalservice

  De apotheek declareert voor zover dat mogelijk is de aan u verstrekte middelen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. De middelen of de eigen bijdrage die niet door de apotheek bij uw zorgverzekeraar kunnen worden ingediend, kunt u betalen met contant geld of de pinpas of laten afschrijven via automatische incasso.

  Indien u medicatie gebruikt waarvoor een machtiging nodig is, dan zal de apotheek aan u uitleggen hoe de procedure gaat. Tot een akkoord van de verzekering is verkregen zal dit medicijn zelf betaald moeten worden.