Farmabuddy zorg

Met een Farmabuddy zorg willen we vanuit de apotheek extra zorg verlenen. Dit is ten behoeve van patiënt en naasten in de laatste levensfase. In deze moeilijke periode krijgt u een persoonlijk aanspreekpunt om optimaal invulling te geven aan uw specifieke wensen en behoeften.

In de apotheek is een team van Farmabuddy samengesteld. Deze buddy’s zijn uw aanspreekpunten. Zij kennen uw ziektegeschiedenis, denken met u mee en overleggen met andere zorgverleners om samen de best mogelijke zorg te kunnen verlenen. Daarnaast is altijd een apotheker beschikbaar voor vragen en overleg.

Wat kan Apotheek Het Quadraat u bieden?

 • Aandacht en maatwerk
  Met een persoonlijk gesprek stemt de buddy met u en/of uw naasten af waar uw specifieke behoeften liggen. Wij proberen dan zoveel mogelijk aan uw wensen te voldoen. Indien nodig nemen wij hiervoor ook contact op met uw huisarts of andere zorgverleners.
 • Specialistische zorg
  De buddy’s hebben extra kennis op het gebied van medicijnen en hulpmiddelen. Vragen over incontinentiemateriaal, urinezakken, katheters, wondverzorging, drinkvoeding, mondverzorging, pijnbestrijding, bestrijding van misselijkheid, slikproblemen, etc. kunt u stellen aan uw buddy.
 • Meedenken/anticiperen
  Door regelmatig contact met u en/of uw naasten en uw huisarts blijven we op de hoogte van uw ziekteverloop. Er kan ook op toekomstige problemen geanticipeerd worden, zoals monden wondverzorging,(doorbraak) pijn, voeding, plas- en slikproblemen, weekendmedicatie, etc..
 • Goede bereikbaarheid
  De apotheek is op werkdagen geopend. De openingstijden vindt u op onze website: www.apotheekhetquadraat.nl
  U kunt het beste direct naar uw contactpersonen/buddy’s vragen. Zij kennen uw verhaal en denken met u mee.
 • (Herhaal) recepten
  Herhaalmedicatie kunt u aanvragen zoals u het gewend bent of door contact op te nemen met uw buddy’s. Uw buddy zal vervolgens met uw arts overleggen en de herhaalmedicatie verder afhandelen. U kunt het beste ’s ochtends uw recepten aanvragen, zodat een eventuele bestelling op tijd de deur uit kan.
 • Bezorging
  Als u medicijnen nodig heeft kunnen deze bezorgd worden volgens de reguliere bezorgroute. Indien er sprake is van spoed, dan zullen we zorgdragen dat u de bestelling zo snel mogelijk in huis heeft. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met uw buddy’s.

Heeft u interesse in deze service?

U kunt dit aan de balie of telefonisch aan ons doorgeven. Wij zullen u dan in contact brengen met een van onze buddy’s. Er zijn geen kosten verbonden aan deze service.