« Terug naar vorige pagina

Corona

Bent u ziek * luchtweginfecties * verkoudheidsklachten * koorts ? Kom NIET naar de apotheek maar laat uw medicatie ophalen door iemand anders, of neem met ons contact op om het te laten bezorgen. Als u vragen heeft, kunt u ons telefonisch bereiken.  

Waarom worden al die strenge maatregelen genomen? Bekijk de video.

Waarom moeten we afstand houden van elkaar? Bekijk de video.

Maskers, mythen en methoden. Eerst de check doorlopen, dan pas maskers kopen. Lees hier.

Het is van belang om hygiënemaatregelen te nemen om verspreiding van virussen, waaronder het coronavirus, te voorkomen. De belangrijkste maatregelen zijn:

 • Hoest of nies in de binnenkant van de elleboog of mouw
 • Was regelmatig de handen met water en zeep
 • Gebruik papieren zakdoeken of tissues bij het snuiten van de neus en gebruik ze éénmalig, gooi ze daarna in de vuilnisbak

Apotheek Het Quadraat heeft maatregelen genomen, om de verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk tegen te gaan en te vertragen. Dit heeft tot doel om uiteindelijk het risico voor de kwetsbare groepen zoveel mogelijk te verminderen.  Als u in deze bijzondere en moeilijke periode  gebruik wilt maken van de diensten van onze apotheek, houd u dan rekening met het volgende:

Apotheek

 • De apotheek is gewoon open. Mogelijk worden openingstijden aangepast indien de situatie daarom vraagt.
 • De servicepunten Drunen en Heusden zijn vanaf maandag 23 maart gesloten
 • Er geldt een maximum aantal patiënten in de apotheek
 • Houd 1,5m afstand in de apotheek, zowel van andere mensen die tegelijkertijd met u wachten, maar ook van onze medewerkers.
 • In apotheek het Quadraat wordt naast hygiënische maatregelen om verspreiding van het Corona virus te voorkomen, zoveel mogelijk medicatie, die afgehaald wordt, via de pharmaself uitgifte-automaat beschikbaar gesteld. Ook als u zich tot op dit moment nog niet aangemeld hebt voor deze service. U ontvangt een bericht wanneer uw medicatie in de automaat is geplaatst.
 • Onze assistentes overhandigen alleen het geneesmiddel. Informatie en instructies geven we op papier, per telefoon of per mail.

Wijzigingen door sluiting Servicepunt Drunen en Heusden

 • Gezondheidscentrum Drunen: Haalt u normaal gesproken altijd uw medicatie op in deze apotheek. Dan verandert er voor u niets. 
 • Servicepunt Heusden: Haalt u normaal gesproken uw medicatie hierop. Dan zullen wij vanaf woensdag 1 juli zoveel mogelijk medicatie, die afgehaald wordt, via de pharmaself uitgifte-automaat aan de COOP beschikbaar stellen. Bent u gewend dat de medicatie bezorgd wordt, dan zal er voor u niets veranderen.
 • Servicepunt Drunen: Haalt u normaal gesproken uw medicatie hierop. Dan verzoeken wij u de medicatie in onze apotheek in het gezondheidscentrum op te komen halen. Daarnaast zullen wij ook medicatie via onze pharmaself uitgifte-automaat aan de Obrechtstraat gaan leveren. Mocht uw medicatie hiervoor in aanmerking komen, dan nemen wij telefonisch contact met u op.  

Bezoekers met luchtwegklachten, verkoudheid of koorts kunnen wij niet binnen laten. Ze worden direct gevraagd het pand te verlaten; in deze gevallen moeten de medicijnen door iemand anders gehaald worden. Of neem met ons contact op om het te laten bezorgen. Wij kunnen op verzoek de medicijnen ook in onze pharmaself uitgifte-automaat plaatsen. De pharmaself uitgifte-automaten bevinden zich aan De Galerij 16 in Wijk en Aalburg en aan de Obrechtstraat 10 te Drunen.

Bezorgen

 • De bezorgdienst blijft gewoon functioneren
 • De bezorgers hebben instructies om zoveel mogelijk afstand te bewaren tot de persoon, die de levering in ontvangst neemt.
 • Alle luchtweg gerelateerde antibiotica kuurtjes worden thuisbezorgd indien de arts dit duidelijk aangeeft op recept; vraag daarnaar bij uw huisarts.
 • Onze bezorgers overhandigen alleen het geneesmiddel. Informatie en instructies geven we op papier, per telefoon of per mail.

Algemene informatie

 • Wij zullen niet meewerken aan het hamsteren van medicijnen.
 • Volg verder de instructies die in of buiten de apotheek duidelijk zijn opgehangen

Wij hopen oprecht dat u uiteindelijk zonder veel problemen door deze moeilijke periode komt.

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neemt u dan contact op met het publieksnummer van het RIVM (0800) 13 51. Maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of die van uw huisgenoten? Kijk eerst op Thuisarts.nl, daar staat wat u moet doen: 

Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.