« Terug naar vorige pagina

Buddy zorg

Als cliënten te horen krijgen dat zij een ernstige ziekte hebben, waar zij niet meer van kunnen genezen, staat hun wereld op zijn kop. Vaak hebben deze cliënten veel (nieuwe) medicijnen nodig. Deze medicatie kan soms leiden tot onduidelijkheid en onzekerheid. Ons apotheekteam vindt het belangrijk om op een goede, integere en betrokken wijze deze cliënten en hun naasten te begeleiden.

Wat kan Apotheek Het Quadraat voor u betekenen?

Apotheek het Quadraat levert specialistische zorg. Dit betekent dat er extra kennis is op het gebied van: wondverzorging, mondverzorging, slikproblemen, drinkvoeding, machtigingen, incontinentie, toedienlijsten, baxterrollen etc. (Herhaal)recepten kunt u via de huisarts of rechtstreeks via de apotheek aanvragen. Indien mogelijk mag u uw (herhaal)recept in de ochtend aanvragen, zodat een eventuele bestelling op tijd de deur uit kan. Bezorging is mogelijk en bij spoedgevallen vrijwel altijd op dezelfde werkdag.

Wie verlenen palliatieve zorg in Apotheek het Quadraat?

In de apotheek worden drie mensen als aanspreekpunt aangesteld, de zogenaamde buddy’s. Daarnaast zal er altijd een apotheker beschikbaar zijn voor vragen en overleg.

De buddy’s zijn de contactpersonen voor zowel de patiënt als de familie van de patiënt en zullen op de hoogte zijn van de situatie. Vraag daarom direct naar uw buddy als u contact opneemt met de apotheek. Zij kennen uw verhaal. Het buddy team denkt met u mee en overlegt met andere zorgverleners om met elkaar de best mogelijke zorg te verlenen.

Indien gewenst  zal een buddy elke week contact opnemen met de patiënt om te vragen hoe het gaat.