« Terug naar vorige pagina

Algemene informatie

Goede informatie en Goede zorg vinden wij belangrijk. Het gaat immers om uw gezondheid.

Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen. Daarbij komt de zorg rondom het receptgeneesmiddel natuurlijk op de eerste plaats. Maar ook goede voorlichting en een persoonlijk advies. Heeft u vragen over zelfzorgartikelen en/of medische hulpmiddelen dan bent u bij ons aan het goede adres. Via de knop, medische informatie, kunt u op onze website veel informatie vinden.

Wij maken ook gebruik van de Kijksluiter, deze maakt de bijsluiter begrijpelijk. Kijksluiter is een bibliotheek van ongeveer 5.000 animatievideo’s, waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van uw medicijn in begrijpelijke taal wordt uitgelegd in een filmpje.  U kunt Kijksluiter in alle rust thuis bekijken via uw computer, tablet of smartphone, hoe vaak en wanneer u maar wilt. Kies uw taal, en zoek vervolgens het medicijn op, om de juiste video te bekijken.

Hieronder vindt u de meest voorkomende algemene vragen.
Mocht u vraag niet beantwoord zijn. Neem dan contact op met uw apotheek. Ons team is gemotiveerd om u zo goed mogelijk te helpen.

Heeft u vragen of klachten over de zorgnota die u van uw zorgverzekeraar heeft ontvangen? Of heeft u vragen of klachten over de kosten van medicijnen? Dan kan uw apotheek u niet helpen. In beide gevallen is uw zorgverzekeraar het aanspreekpunt. U vindt de contactgegevens van uw zorgverzekeraar op uw zorgnota, of op het polis blad van uw zorgverzekering. Algemene informatie over voorkeursbeleid en preferentiebeleid. Kunt u vinden onder de knop vergoeding voor zorgverzekeraar.

Meer informatie

  • Kan ik mijn geneesmiddelen bij uw apotheek krijgen als ik bij een andere apotheek vaste klant ben?

    Op basis van een geldig recept kunt u in iedere apotheek uw medicijnen verkrijgen. Om een goede controle op de medicijnen uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat de apotheek een compleet dossier van u heeft. Daarom raden wij u aan om bij één vaste apotheek uw medicijnen te halen of de apotheken toestemming te geven om de medicatiegegevens te wisselen met elkaar.

  • Medische gegevens uitwisselen

    Je huisarts en je apotheek kunnen belangrijke informatie over jouw gezondheid delen met andere zorgaanbieders. Maar zij mogen je medische gegevens alleen bekijken als dat nodig is voor je behandeling. En alleen als jij dat goed vindt. Regel daarom je toestemming.

    Lees meer