« Terug naar vorige pagina

Afleveren geneesmiddelen

Afhalen

Afleveren van geneesmiddelen als u een recept aanvraag indient voor 12 uur via MijnGezondheid.Net of via de Herhaalnummerservice, staan de volgende werkdag na 15.00 uur klaar in u eigen apotheek. De geneesmiddelen voor Servicepunt Drunen staan de volgende werkdag klaar na 9.00 uur.

Eerste uitgifte/spoedrecepten kunt u direct afhalen in apotheek Het Quadraat Wijk en Aalburg, Drunen of Vlijmen. Op de servicepunten Heusden en Drunen zijn geen op recept verkrijgbare (genees)middelen op voorraad.

Pharmaself uitgifte-automaat

Via de Pharmaself uitgifte-automaten bieden wij u de mogelijkheid om uw medicatie af te halen op ieder gewenst tijdstip. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Wilt u gebruik maken van deze service. Meld u zich dan hier aan.

Bezorgen

Bent u niet zelf in staat om uw geneesmiddelen op te halen in de apotheek. Dan bezorgt Apotheek Het Quadraat uw medicijnen bij u thuis.
Levert U het etiket in om medicatie te herhalen. Dan ziet u op het kastje of brievenbus wanneer de medicatie bij u thuis wordt bezorgt.

Wij streven ernaar om in de volgende plaatsen genees- en hulpmiddelen thuis te bezorgen op de genoemde tijdstippen:

 • Genderen                                                                               9.00  – 10.00 uur
 • Veen, Wijk en Aalburg en Andel                                       10.00 – 13.00 uur
 • Drunen, Heusden, Haarsteeg en Vlijmen                       14.00 – 16.00 uur
 • Meeuwen, Babyloniënbroek, Drongelen en Eethen      16.00 – 18.00 uur

Meer informatie

 • Bezorgen jullie ook handverkoopproducten?

  Als u alleen handverkoopproducten wil laten bezorgen, dan zullen wij hiervoor kosten in rekening brengen. Onder handverkoopproducten wordt verstaan middelen zonder recept zoals; homeopathische producten, verband- en andere hulpmiddelen en voedingssupplementen.

 • Bezorgen jullie mijn geneesmiddelen ook thuis?

  Ben u niet zelf in staat om uw geneesmiddelen op te halen in de apotheek, dan bezorgt Apotheek Het Quadraat, via onze eigen bezorgservice, uw medicijnen bij u thuis.

 • Bezorgen jullie via de brievenbus?

  Als u dat wenst bezorgt Apotheek Het Quadraat uw medicijnen gratis bij u thuis. Wilt u gebruik maken van de gratis bezorgservice via de brievenbus?
  Vul dan de Brievenbusverklaring in.

  Wij kunnen de medicijnen via de brievenbus leveren, mits voldaan wordt aan alle volgende gestelde voorwaarden:

  • de geneesmiddelen passen door de brievenbus, zonder dat verpakkingen kapot gaan;
  • de geneesmiddelen zijn geen koelkastartikelen;
  • uw brievenbus bevindt zich in de voordeur óf uw brievenbus is buiten het huis geplaatst en zodanig afgesloten dat derden geen toegang kunnen krijgen tot de inhoud van de brievenbus;
  • er zijn geen kinderen of huisdieren in het huis aanwezig die de geneesmiddelen kunnen pakken, openmaken of kunnen innemen / op eten.
  • Indien er voor de geneesmiddelen (bij)betaald dient te worden. Kunnen deze alleen via de brievenbus bezorgt worden wanneer er een automatisch incasso is afgegeven.
 • Heb ik altijd een recept nodig voor medicijnen?

  Een medicijn moet eerst goedgekeurd zijn voordat het in Nederland op de markt komt. Bij die goedkeuring wordt ook besloten of het zonder recept gekocht mag worden of dat er altijd een recept voor nodig is.

  De medicijnen die zonder recept gekocht mogen worden staan meestal ook direct achter de balie in de apotheek en zijn bedoeld om bij beginnende klachten zelf wat te kunnen doen. De meeste van deze medicijnen worden, óók als de dokter het voorschrijft, niet meer vergoed.

  Alle andere medicijnen kunnen alleen mét een recept gehaald worden. Bij sommige van deze medicijnen zit een bijbetaling, maar de meeste worden volledig vergoed.

 • Waarom proeftijd voor geneesmiddelen?

  Als u een geneesmiddel voor de eerste keer krijgt voorgeschreven, mogen wij u slechts een voorraad voor 15 dagen meegeven. Dit is een bezuinigingsmaatregel van de overheid om te voorkomen dat er onnodig medicijnen in de afvalcontainer terechtkomen. Bijvoorbeeld als het geneesmiddel bij u niet goed werkt of vervelende bijwerkingen geeft. Als de arts voor een langere periode geneesmiddelen voorschrijft, dan krijgt u voor de resterende hoeveelheid een herhaalrecept van ons mee.

 • Waar kan ik geneesmiddelen krijgen na sluitingstijd?

  Via de Pharmaself uitgifte-automaten bieden wij u de mogelijkheid om uw medicatie af te halen op ieder gewenst tijdstip. 24 uur per dag, 7 dagen per week. U kunt zich daarvoor hier aanmelden. Wilt u het eenmalig via de pharmaself uitgifte-automaat geleverd krijgen neemt u dan contact op met u eigen apotheek.

  Buiten onze openingstijden en tijdens de feestdagen kunt u uitsluitend voor spoedeisende recepten terecht bij:

  Jeroen Bosch apotheek

  Henri Dunantstr. 1, ‘s-Hertogenbosch
  Tel. 073 553 599 9

  Dienstapotheek Waalwijk

  Blyde Incomstelaan 9, Waalwijk
  Tel. 06 51 70 67 63

  Dienstapotheek Tilburg

  Lage Witsiebaan 2a, Tilburg
  Tel. 0900 235 73 23