« Terug naar vorige pagina

Afleveren van geneesmiddelen

Afleveren van geneesmiddelen kan op verschillende manieren:

Afhalen

Afleveren van geneesmiddelen als u een recept aanvraag indient, via MijnGezondheid.Net of via de Herhaalnummerservice, op een werkdag (maandag-vrijdag). Voor 12.00 uur dan staat het de volgende werkdag na 15.00 uur klaar in u eigen apotheek.

Bezorgen

Bent u niet zelf in staat om uw geneesmiddelen op te halen in de apotheek. Dan bezorgd Apotheek Het Quadraat uw medicijnen bij u thuis.

Wij streven ernaar om in de volgende plaatsen genees- en hulpmiddelen thuis te bezorgen op de genoemde tijdstippen:

 • Genderen 9.00-10.00 uur;
 • Wijk en Aalburg 9.00-12.00 uur;
 • Veen en Andel 10.30-12.00 uur;
 • Drunen, Heusden, Haarsteeg en Vlijmen 14.00-16.00 uur;
 • Meeuwen, Eethen, Babyloniënbroek en Drongelen 16.00-17.30 uur.

Meer informatie

 • Heb ik altijd een recept nodig voor medicijnen?

  Een medicijn moet eerst goedgekeurd zijn voordat het in Nederland op de markt komt. Bij die goedkeuring wordt ook besloten of het zonder recept gekocht mag worden of dat er altijd een recept voor nodig is.

  De medicijnen die zonder recept gekocht mogen worden staan meestal ook direct achter de balie in de apotheek en zijn bedoeld om bij beginnende klachten zelf wat te kunnen doen. De meeste van deze medicijnen worden, óók als de dokter het voorschrijft, niet meer vergoed.

  Alle andere medicijnen kunnen alleen mét een recept gehaald worden. Bij sommige van deze medicijnen zit een bijbetaling, maar de meeste worden volledig vergoed.

 • Waarom proeftijd voor geneesmiddelen?

  Als u een geneesmiddel voor de eerste keer krijgt voorgeschreven, mogen wij u slechts een voorraad voor 15 dagen meegeven. Dit is een bezuinigingsmaatregel van de overheid om te voorkomen dat er onnodig medicijnen in de afvalcontainer terechtkomen. Bijvoorbeeld als het geneesmiddel bij u niet goed werkt of vervelende bijwerkingen geeft. Als de arts voor een langere periode geneesmiddelen voorschrijft, dan krijgt u voor de resterende hoeveelheid een herhaalrecept van ons mee.

 • Bezorgen jullie ook handverkoopproducten?

  Als u alleen handverkoopproducten wil laten bezorgen, dan zullen wij hiervoor kosten in rekening brengen. Onder handverkoopproducten wordt verstaan middelen zonder recept zoals; homeopathische producten, verband- en andere hulpmiddelen en voedingssupplementen.

 • Kan ik mijn geneesmiddelen ook thuis laten bezorgen?

  Ben u niet zelf in staat om uw geneesmiddelen op te halen in de apotheek, dan bezorgt Apotheek het Quadraat, via onze eigen bezorgservice, uw medicijnen bij u thuis.

 • Waar kan ik geneesmiddelen krijgen na sluitingstijd?

  Buiten onze openingstijden en tijdens de feestdagen kunt u uitsluitend voor spoedeisende recepten terecht bij:

  Jeroen Bosch apotheek

  Henri Dunantstr. 1, ‘s-Hertogenbosch
  Tel. 073 553 599 9

  Dienstapotheek Waalwijk

  Blyde Incomstelaan 9, Waalwijk
  Tel. 06 51 70 67 63

  Dienstapotheek Tilburg

  Lage Witsiebaan 2a, Tilburg
  Tel. 0900 235 73 23