« Terug naar vorige pagina

Recall irbesartan, losartan en valsartan

13-7-2021 Gebruikt u irbesartan, losartan of valsartan. Dan willen wij u vragen dit terug te brengen naar de apotheek of telefonisch contact met ons op te nemen. U kunt met ons overleggen of u het veilig kunt blijven gebruiken. Zo nodig krijgt u een ander medicijn. Mogelijk moeten wij daarvoor wel overleggen met uw (huis)arts.  

Waarom vragen wij dit? In sommige medicijnen met irbesartan/losartan/valsartan is een onzuiverheid aangetroffen die er niet in hoort: AZBT. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend. De kans dat u kanker krijgt omdat u een medicijn met AZBT heeft ingenomen, is heel erg klein.  

Niet alle medicijnen met irbesartan, losartan of valsartan bevatten deze onzuiverheid. Het kan zijn dat u een veilig medicijn gebruikt. We willen dit graag samen met u controleren. 

Stop in ieder geval nooit zonder overleg met uw medicijn