« Terug naar vorige pagina

Recall Metformine en Glucient ®

25-11-2020 Gebruikt u metformine van het merk Teva, Centrafarm of Goodlife Pharma (Glucient SR)? Dan willen wij u vragen hierover contact op te nemen met de apotheek. U kunt dan met ons overleggen of u het veilig kunt blijven gebruiken.

Waarom vragen wij u dit? In sommige partijen van deze drie fabrikanten is een stof aangetroffen die er niet in hoort: NDMA. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend. De kans dat u kanker krijgt omdat u een medicijn met NDMA heeft ingenomen, is heel klein. Maar uiteraard willen wij niet dat u dat risico neemt. Niet alle partijen metformine tabletten van deze fabrikanten bevatten de vervuiling. Het kan zijn dat u metformine van een veilige partij heeft gehad. Wij willen dat graag samen met u controleren.

Stop in ieder geval nooit met uw medicijnen zonder overleg.